Ekologiškos grikių kruopos (termiškai apdorotos)


  • Gamintojas:UAB „Žaliuomenė“
  • Prekės kodas: EKO grikiai skrudinti
  • Prieinamumas: Sandėlyje
  • Svoris: 100.00g

  • 0,69€




SUDĖTIS

100 % ekologiški lietuviški grikiai. 


KUO YPATINGI GRIKIAI?

Grikis laikomas vienu naudingiausių maistinių augalų žemėje. Jis turi daugiau mineralų nei dauguma kitų grūdinių kultūrų. Grikiuose daug skaidulų, antioksidantų ir visos esminės amino rūgštys.

GYVAS PRODUKTAS.

Žalieji grikiai yra neapdirbti garu, todėl yra daigūs. Daiginant jo nauda padidėja daugybę kartų. Visa tai todėl, kad jie gyvi.

NAUDA ORGANIZMUI.

Žaliųjų grikių daigai gydo, jaunina, padeda atsistatyti vidaus organams, padidina lytini potencialą, išvalo organizmo ląsteles, mažina patinimus, reguliuoja medžiagų apykaitą, suteikia organizmui jėgų. Pagal savo biologinę vertę, kokybę ir maistingumą, grikių baltymai prilygsta vištos kiaušinio baltymams – geriausiai subalansuotiems ir vertingiems. Pagal įsisavinimą – jie artimi ankštinių kultūrų produktų baltymams.

MINERALŲ IR VITAMINŲ GAUSA.

Grikiuose yra daug vario, geležies, mangano, magnio, fosforo, vitaminų B3 ir B2, geležies, kalio, cinko, seleno ir pantoteno rūgšties.

ĮVAIRIAPUSIS PANAUDOJIMAS.

Iš lukštentų grikių taip pat kaip ir iš skrudintų rudų galima virti košę, ruošti garnyrą. Šiuos grikius galima dėti į salotas, daryti žaliuosius kokteilius.

SVEIKAS GAMINYS.

Grikiuose esančios skaidulos išsiskiria per ilgą laika ir lyginant su kviečiais ar avižomis ilgesniam laikui suteikia sotumo jausmą. Grikiai turi žemesnį glikeminį indeksą dėl ko nesukelia didelių cukraus lygio kraujuje svyravimų.


BE GLITIMO ir ALERGENŲ!

Kilmės šalis – Lietuva.


MAISTINĖ VERTĖ (100 g)

Energinė vertė 1 565 kJ / 369 kcal 

Riebalai – 3,0, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 0,5 g

Angliavandeniai – 72,8 g, iš kurių cukrų – 0,5 g

Baltymai – 12,8 g

Druska (NaCl) – 0 g


PARUOŠIMO BŪDAS

Nuplovus virti apie 15 min.


Laikymo sąlygos – laikyti sausoje, švarioje, gerai vėdinamoje patalpoje, kurių santykinė oro drėgmė ne didesnė kaip 65 %, temperatūra ne didesnė kaip 25 °C.

Rašyti apžvalgą